CleantechWatch

Affald

Nyt udbud skal sikre transparente plaststrømme hos Vestforbrænding

Vestforbrændings nye udbud for sortering og afsætning af oplandets plastaffald er ude, og som noget nyt er der indskrevet krav om at kunne tilbagekøbe plastaffaldet. Det skal blandt andet give affaldsselskabet indblik i de prismekanismer, der gør, at dele af plasten kan ende i Malaysia.

Ny bioplast-fabrik i Aarhus skal mangedoble Ponds omsætning

På ryggen af fyldte ordrebøger har danske Ponds valgt at opføre en stor fabrik til produktion af bioplast, der er delvist baseret på restaffald. Fabrikken ved containerhavnen i Aarhus vil kunne levere komponenter til op mod 500.000 tons færdig bioplast om året.

Olieselskab styrker sin forretning inden for genanvendt plast

Den ungarske olie- og gasvirksomhed Mol Group har købt den tyske plastvirksomhed Aurora Group, der producerer plastprodukter ud fra industriel plastaffald. Mol Group vil med købet styrke sin poistion inden for genanvendte, sammensatte plastprodukter til bl.a. billeverandørindustrien.

Regeringen lancerer klimapartnerskab på vand og affald

"Vi skal sikre, at vores håndtering af både drikkevand, spildevand og affald sker så klimavenligt som overhovedet muligt," siger miljøminister Lea Wermelin (S). Derfor præsenterer regeringen nu et nyt partnerskab md fokus på området.

Meldgaard Miljø skal hente affald med el-skraldebiler i Herning

Herning Kommune har i sit seneste udbud om affaldsindsamling stillet krav om miljøvenlige skraldebiler. Affaldsselskabet Meldgaard Miljø vandt udbuddet og skal dermed fortsat samle skrald i kommunen. Fra 2021 bliver en stor del af affaldet derfor hentet af elektriske køretøjer.

Ny fabrik skal omdanne bildæk til kulpulver

Virksomheden Elysium Nordic vil på sin kommende fabrik i Nyborg omdanne gamle bildæk til energi og kulpulver. Men manglende miljø- og brandtilladelser har forsinket byggeriet af fabrikken mindst et halvt år.

Fem tidligere Remondis-kommuner hjemtager affaldsindsamling

Affaldsindsamlingen i Vallensbæk, Furesø, Ishøj, Ballerup og Albertslund kommer fra næste år til at foregå i kommunalt regi gennem det nystiftede selskab Ressourceindsamling. Remondis opsagde tidligere på året sin kontrakt med kommunerne.

Affald Plus og Remondis vinder socialpris

De to affaldsselskaber Remondis og Affald Plus løb med sejren, da Næstved Kommune uddelte årets socialpriser. Prisen går til virksomheder, der gør en ekstra indsats for dem, der er på kanten af arbejdsmarkedet.

Nordfyns Kommune: Vi genanvender 40 pct. af vores plast

Formanden for det lokale Teknik- og Miljøudvalg i Nordfyns Kommune mener at være et godt skridt foran andre kommune, når man taler genanvendelse af husholdningsplast. I september blev det obligatorisk at sortere plasten.