CleantechWatch

Affald

Cleantech-virksomhed vinder DI's Initiativpris 2019

Lundberg Tech har skabt et "grønt væksteventyr" og vinder derfor Dansk Industris Initiativpris 2019. Virksomheden har siden 2015 haft en årlig vækst i resultatet på mere end 30 pct. og har udvist "en særlig grad af mod" til at gribe nye muligheder, udtaler DI.

Vestforbrænding har fundet sin nye topchef

Vestforbrænding kan nu sætte navn på sin nye direktør. Han afløser den konstituerede direktør Jan Petersen. Ansættelsen kommer i kølvandet på fyringen af den tidligere direktør Peter Basland. (Opdateret)

Kinesisk plastforbud rammer næppe danske virksomheder

Mens Kina er verdens største plastforbruger får landets forbud mod plastikposer og -service ingen betydning for danske virksomheders eksport af plastprodukter, som er langt mere højteknologiske, vurderer direktør i Plastindustrien over for CleantechWatch.

Vestas vil bygge møller uden spild fra 2040

Mølleproducenten vil udvikle en ny strategi for affaldshåndtering for at komme stigende problem med spild til livs. Leverandørerne får dog ikke kniven for struben om at gøre det samme.

Ny formand for Fredensborg Forsyning

Fredensborg Forsyning rykker rundt på bestyrelsesposterne og får ny formand. Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen (S), træder tilbage som formand, men forbliver i bestyrelsen.

Argo giver penge tilbage til kunderne

Affaldsselskabet Argo fik i 2019 et bedre resultat end ventet fra sit kraftvarmeværk i Roskilde. Det kommer nogle kunder til gavn i form af lavere takster for aflevering af dagrenovation og småt erhvervsaffald.

Grønt fokus kan flytte gods fra lastbiler til tog

De markante CO2-besparelser i at skifte landevejene ud med togskinner kan være forklaring på, at DB Cargo Scandinavia efter flere års fald i godsmængden nu melder om glødende telefoner. Marius Pedersen ser flere årsager til at vælge godstransport.

Aarhus Universitet sætter kurs mod CO2-neutralitet i 2040

Bedre affaldssortering, klimavenlig transport, grønne indkøb og reduceret energi- og vandforbrug skal gøre Aarhus Universitet CO2-neutral i 2040, lyder det i udkast til AU's første klimastrategi, som nu skal i høring. Målet forudsætter dog klimakompensation.

CleantechWatch trial banner 21 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere